Életmód

Dr Papp Lajos az érrendszeri betegségek valódi okairól:

“Mi orvosok a sok képzés, a hatalmas tudás felhalmozódása és a hatalom miatt gyakran meglehetősen nagy egóval rendelkezünk, ami nagyon megnehezíti, hogy bevalljuk, ha tévedünk. Én most mindenki előtt készséggel elismerem, hogy tévedésben éltem.”

Évekig osztottam más prominens orvosok véleményét. A szakirodalom folyamatosan a döntéshozók véleményét szajkózza, mely szerint minden szívbetegség a megemelkedett koleszterin szint következménye. Az elfogadott terápia pedig koleszterin csökkentő gyógyszerek felírása, és az előírt diéta, amely szigorúan korlátozza a zsírbevitelt. Az ezektől eltérő javaslatokat eretnekségnek ítélték. Pedig látjuk, ez nem működik! Ezek az ajánlások sem erkölcsileg, sem tudományosan nem védhetők. Néhány évvel ezelőtt kiderült, hogy a szívbetegség valódi oka az érfalak gyulladása.

Ha az érfalak nincsenek begyulladva, a koleszterin nem tud felhalmozódni az erekben, nincs szívroham és nincs stroke. Gyulladás nélkül a koleszterin szabadon áramlik a testben, és kiürül. Ez a gyulladás okozza a koleszterin lerakódását. A gyulladás a szervezet természetes védekezéseként alakul ki az idegen anyagok: a baktériumok, toxinok vagy vírusok megjelenésekor.

Ha a szervezetben állandóan jelen vannak ezek az idegen anyagok – folyamatosan irritálják a szervezetet, amely képtelen meggyógyulni, és krónikus gyulladáshoz, aztán pedig szívbetegséghez, sztrókhoz vezet. Az idegen anyagok jelenlétének oka a sok egészségtelen élelmiszer és a környezet szennyezés.

Az orvos szerint, ha egészséges alapanyagokból, otthon készült ételeket ennénk, a szervezet magát gyógyítaná.  Ha továbbra is mérgezzük az ereket, akkor hiába a sok gyógyszer és a zsírszegény diéta, elkerülhetetlen a szívbetegség kialakulása.

Eredeti cikk:https://nyugdijasok.hu/dr-papp-lajos-joslata-milliok-fognak-meghalni-a-hazugsag-miatt-120448

***********************************************************************************

 

 

– Az IGF-1 csapda Dr. Steven Gundry előadása

Teljes videó anyag /angol nyelven/:

http://theproteinparadox.com/181009A.php?n=db

Részlet:

 

 

*********************************************

 

– A hét kozmovitális erő

Részletek Prof. Dr. Edmond Bordeaux Székely: Természetes élet és gyógymód című könyvéből (59. oldal).

1. Napsugár: A napsugarak keresztüljárják a szervezetet mind a víz fölött, mind a víz alatt. A Nap hősugarai elősegítik a toxinok kiküszöbölését, kémiai sugarai pedig, keresztüljárják az egész szervezetet, erjesztve és szétbontva a toxinlerakódásokat és elpusztítva az összes mikrobákat. Úgyszintén megváltoztatják a vér összetételét, új sejteket alkotnak, erősítik és revitalizálják a szervezetet. A belélegzett, napsütötte levegő nagy hatással van a tüdőre.

2. Levegő: A levegő légzés által kerül a szervezetbe, oxigéntartalmát és számos más elemet, valamint különböző sugárzásait hozva a tüdő – és bőrsejtekbe. A levegő táplálja a szervezetet és ugyanazon időben elégeti a toxinokat, mikrobákat és mindazt, ami felesleges a szervezetben, a vérkeringésben megtett útja alatt. Az új, vitális sejtek képzéséhez a legfontosabb anyagot szolgáltatja. A légköri elektromosság, amelyet tartalmaz, szintén asszimilálódik a szervezetbe, amely jó vezetővé válik, egyaránt érintkezve a földdel, vízzel és levegővel.

3. Víz: (fürdő) A víz számos erő közül a szervezet legfőbb energiaforrása. Az alacsonyabb hőmérsékletű víz fokozottabb izomműködésre készteti a szervezetet és ugyanakkor mélyebbé teszi a légzés ritmusát. Vitális mágnesességet vezet a szervezetbe. A bőr pórusain keresztül beszivárogva, mint táplálék fontos szerepet játszik.

4. Föld: A szervezetbe az úgynevezett földáramokat juttatja, amelynek sugárzásai a testen keresztül vonzerőt gyakorolnak a légkör elektromosságára.

5. Izomműködés: Az izmok ritmikus mozgása, kitágulása és összehúzódása nagyfokú helyi vérkoncentrációval jár, amely meggyorsítja a toxinok kiküszöbölését. Ezenkívül az izomsejtek feszültsége a szervezetet jobb elektromos vezetővé teszi.

6. Ritmikus légzés: A toxinok kiküszöbölésének legfontosabb előfeltételét biztosítja az összes anyagcserefolyamatok gyorsítása által. Minden tüdőmozgás nagy mennyiségű toxint küszöböl ki a szervezetből egy sereg égési és bomlási termékkel. Az egyes szervek működéséhez nélkülözhetetlen elemeket és sugárzásokat juttat a szervezetbe.

7. Gondolatáramok: amikkel a gyakorlatokra koncentrálunk keresztüljárják, vitalizálják és tökéletesítik a szervezetet.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

– A szója propaganda

 

Soy is Unfit for Human Consumption

 

Soy was never intended for human consumption. What?

Soy Nutrition… The Whole Soy Story

So, how much soy did Asians eat?

Not much, even though we, as a society have been led by expert mass marketing to think otherwise. Soy has never, ever been a food staple in Asian history. The exception was that the poor often used the soybean to fill their empty bellies during times of famine. Even then, the soybeans were prepared in such a way as to neutralize the natural and inherent soy toxins thus proving that even ancient Asians understood the soybean better than we do today.

To consume a serving of tofu and a couple of glasses of soy milk has become commonplace for many Americans. Soy is also touted as the original protein source for those perusing a vegetarian lifestyle.

This is absolutely in excess of the amount of soy that Asians consume. In native Asia, from where so much of this “research” is purported to have originated, a tablespoon or two of soy is simply used as a condiment. According to K. C. Chang, the editor of Food in Chinese Culture, the total caloric intake of soy in the Chinese diet during the 1930’s was only 1.5 percent as compared to 65 percent for pork products.

The huge concern about consuming large amounts of soy products lies in the mega dosing of isoflavones. If consumers follow the nutritional advice of Protein Technologies International (manufacturers of soy-isolated protein) their daily genistein intake (an isoflavin found in soy) could exceed 200 milligrams per day. It goes without saying this level of genistein intake should be avoided.

Up until only two decades ago, soy was considered unfit to eat. By Asians, mind you! To see the hold soy products have on the USA marketplace is truly a miracle. Agricultural literature clearly depicts the soybean and its first and foremost use as a crop rotation plant used to fix nitrogen in the soil. Soybeans did not serve as any form of food until the advent of the Chow Dynasty. During this period, fermentation techniques brought us some of the soy edibles we see today, such as tempeh, soy sauce and natto. In the second century B.C., the Chinese discovered a porridge of cooked soybeans could be precipitated with calcium sulphate or magnesium sulphate (Plaster of Paris or Epsom salts) to make tofu. Sound healthy?

The Chinese did not eat unfermented soybeans as they did other legumes because the soybean contains large amounts of antinutrients (toxins). First among them is hemagglutinin, a clot promoting substance that makes red blood cells clump together. Soy is rich in enzyme inhibitors that block the action of much needed enzymes required to digest proteins. These inhibitors are not deactivated during cooking. They can cause gastric distress and chronic deficiencies in amino acid uptake. Protein inhibitors and hemagglutinin are scientifically proven to inhibit growth, as evidenced in studies of weanling rats that eventually failed to thrive.

Soy contains goitrogens, plant chemicals that inhibit thyroid function. And 99% percent of the soy we consume is genetically modified, otherwise known as GMO. Soy has one of the highest percentages of contamination by pesticides of any of our foods. Soy is rich in phytic acid, a chemical that blocks the uptake of essential minerals. Soy has the highest phytate levels of all the grains and legumes. The phytates have been found to be resistant even to long slow cooking in an effort to denature them. There exist hundreds of research articles on phytic acid and their effects, including binding with certain nutrients like iron to inhibit their absorption.

The marketing push for more soy products has been relentless and global. Public relations firms help convert research projects into newspaper articles and advertising copy. It has worked like a charm. Soy protein is now found in a majority of supermarket breads. Soy can be found blended in the regular old corn tortilla. Try to find a salad dressing in a health food store whose first ingredient is not soy oil. Advertising for a new soy enriched loaf from Allied Bakeries in Britain targets menopausal women seeking relief from hot flashes. It goes on and on.

For more information on the great soy misinformation please consult the well-written and respected book entitled The Whole Soy Story by Dr. Kaayla Daniel.

Eredeti cikk:

Soy Nutrition… The Whole Soy Story

 

Ditch the soy: There’s a lot more risk in this than you’d ever imagine

 

Contrary to popular belief, soy products are anything but healthy. We have been „fed” a line by the soy industry that it is a healthy option.

In reality, western food processors divide soybeans into oil and protein. This process incorporates high pressure, high temperatures, alkali, acid baths and petroleum solvents, all of which combine to release corcigonetic poisons.

– Soybeans contain hemagglutinins, which can lead to blood clots.

– The vast majority of soybeans are genetically modified and are also full of herbicides and pesticides.

– The goitrogens in soy can reduce or lower the overall functionality of the thyroid gland leading to hair loss, malaise, loss of libido, lethargy and weight gain.

– Soybeans contain phytates that block the absorption of essential minerals like zink, iron, calcium and magnesium.

– Soybeans are rich in anti-nutriens that block enzymes necessary for protein digestion. They can contribute to extensive gastric disease and chronic amino acid deficiencies, leading to pancreas damage or even cancer.

– Soy products may increase the risk of cardiovascular disease by raising homocysteine (non-protein amino acid) levels.

– Children and babies are particularly vulnerable to soy. It may cause developmental issues, including premature puberty.

– Soybeans contain large amounts of toxins. Even with cooking, the toxins in soybeans remain intact.

– Soy contributes to reproductive disorders.

– Soy contributes to stomach and intestinal issues such as contipation, bloating and nausea. It also causes allergic reactions in some people.

Rövid kivonat:

Közhiedelemmel ellentétben, a szójatermékek egyáltalán nem egészségesek.

A szójabab feldolgozása során magas hőmérsékletet, magas nyomást – lúgos, és savas fürdőt alkalmaznak kőolaj származékú oldószer felhasználásával. Ezek együtt rákkeltő mérgeket hoznak létre.

A szója:

– hemagglutinin tartalma vérrögképződést okozhat.

– nagy többségben genetikailag módosítottak, és tele vannak gyom – féreg – baktérium irtóval.

– goitrogént tartalmaz, ami megzavarhatja a pajzsmirigy működését.

ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ

– SÓ

-Régi szójárás szerint arra mondták, hogy “…be van sózva…” – aki tele van energiával, és nagyon aktív. /Fel van töltve az elem/

-“Az élet sava(sója) – borsa”

-Disznóvágás után – füstölés előtt a sonkát telítették sóval.

-Füstölt hal – vad. A mai napig ezt a módszert használják azokon a helyeken, ahol nincs hűtőszekrény.

Hosszú írás:

Eredeti cikk: http://sopincebioboltdebrecen.hu/2016/06/15/a-so-tevhitek-es-az-igazsag/

 

˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘

 

– Hogyan lehetséges? 80 évesen egy 40 éves izomtömegével.

Köztudatban tényként elfogadott, hogy az öregedéssel fizikai elgyengülés következik be.

Egészen mostanáig a legtöbb tanulmány szerint – 40 éves kor után 10 évenként a test izomtömegéből 8 (vagy ennél több) százalékot veszít, újabb kutatások azonban azt jelzik, hogy ez nem így van.

A Pittsburgi Egyetem Ortopédia tanszékének tanulmánya 40 40 és 81 év közötti aktív versenyző futón, kerékpározón és úszón végzett felmérésre hivatkozva: nem találtak degenerálódásra utaló jeleket. A hetvenes éveikben járó sportolók majdnem ugyanannyi izomtömeggel rendelkeztek, mint negyvenes éveikben járók.

A mai napig a köztudatban a „korosodással járó” megállíthatatlannak – hitt változások valójában a mozgáshiányos tétlen életmód következményei.” New York Times, Dr. Vonda Wright

Ezek a felismerések arra utalnak, hogy ha nem foglalkozunk kellőképpen testünkkel, akkor elveszítjük annak képességeit is.

Angolul tudónak az erdeti cikk:

Chronic exercise preserves lean muscle mass in masters athletes.

How Do They Do It? 80 Year Olds With 40-Year Old Muscle Mass

Az emberek nagyon nagy többsége teljes tudatlanságban él saját testével kapcsolatban. Nem tudja, hogy a test működésének törvényei vannak: kémiai és fizikai.

-A nem megfelelő táplálékok bevitele drasztikus kémiai folyamatok indít, és először elváltozásokat, majd betegséget okoznak.

-Mozgáshiányos életmód fizikai következménye az újjáépítő sejtek passzivitása, ami fizikai sorvadáshoz vezet. Csak egy példa: öreg emberek azért esnek el gyakrabban, mert az izmaik reakcióideje hosszabbodott meg,. Valóságban testünk állandóan borulna, de izmaink nagyon okosan elkapják ezeket a mikro borulásokat.

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

 

– Bolti cukor – a legédesebb méreg

A világegyetem örök rendjében a mesterségesen finomított cukornak, mint minden másnak, megvan a maga szerepe. – Lehetséges, hogy a cukoripar maga a gonosz, aki kísértésbe visz minket, és egy olyan emberirtót terjeszt közöttünk, amely pusztításba dönti az édes élet falánk megszállottjait, és természetes kiválasztódásra ítéli őket: kik az alkalmasak a túlélésre, s kiket sodor el a bibliai vízözön (vagy stílszerűen: kólaözön) – ily módon tisztítva meg az emberi fajt egy eljövendő új kor számára.”                                        William Dufty

William Dufty – Cukor Blues

REFINED SUGAR The Sweetest Poison of All

Sugar-The-Sweet-Thief-of-Life

 

– Cukor és a rákos sejtek

Eredeti cikk: Does removing sugar from your diet starve cancer cells?

“…a gyorsan szaporodó típusú rákos sejteknek sokkal több cukorra van szüksége, mint az egészségeseknek. Ha a rákos sejtektől elvonják a cukrot, ez gátolja a gyors szaporodást, és egy reakciót vált ki a sejtmembránon keresztül, megnövekszik a sejt kálcium ion felvétele, amitől aztán elpusztul, miközben az egészségesek nem károsodtak.”

Egy sejtkutató specialista hozzászólása a cikkhez:

Consumption of sucrose (a disaccharide containing glucose and fructose) is a double whammy for cancer patients. Not only does it feed cancers enormous appetite for glucose but it also suppresses the activity of the immune system, the body’s primary cancer-fighter. /Tömören: “… táplálja a rák hatalmas glukóz étvágyát + elnyomja az immunrendszert.”

As a tissue culture specialist in cancer research at a major medical center for 18 years I was able to demonstrate this effect in vitro. I simply placed a small aliquot of a patient’s white blood cells in a petri dish with 10 ml of media and took an hour-long video with a research microscope equipped with a camera. I then compressed the video to five minutes and watched the white blood cells scrambling around looking for things to do. I then added just a few grains of sucrose to the media and repeated the process. The five-minute compressed video showed considerably less activity, almost as if the cells were “drunk” or anesthetized. This effect persisted for approximately 6-8 hours before the cells once again resumed their normal level of activity. I repeated these experiments with a total of eight patients and the effect was seen in all of them, with only slightly varying degrees of suppression. /… jelentősen kevesebb aktivitás, mintha a fehér vétestek részegek vagy elkábítva lettek volna. Ez a hatás 6 – 8 óráig tartott.”/

Cancers thrive in acidic and hypoxic conditions, so it is essential that we eat more alkaline-forming foods and eliminate highly acidic beverages, with sodas being the worst. Sucrose, HFCS, and artificial sweeteners must be earnestly avoided; use raw honey, stevia, or other natural sweeteners instead. Adopt these practices and you’ll never have to worry about hearing the “C” word come out of the mouth of an M.D.

 

 

–  Aszpartám

https://aspartame.mercola.com/

ASPARTAME A DANGEROUS SUBSTITUTE

Veszélyes cukorhelyettesítő – 200-szor erősebb mint a cukor (NutraSweetTM vagy EqualTM). Az aszpartám átjut a vér-agy gáton, károsítja az agy neuronjait, a szervezetben fenilalaninre, aszparaginsavra, és metanolra (metil-alkohol) bomlik.

       1. A fenilalanin egy aminósav, de kiegyensúlyozó semleges aminósavak nélkül halálos lehet. Az agyban verseng az idegvégződés helyekért a triptofánnal (triptofán nélkül nem keletkezik serotonin) . Ezen versengés csökkent serotonin szintet okoz az agyban, ami cukor elvonási tüneteket és pánik – dührohamot okozhat.

2. Aszparaginsav nagy koncentrációban, kedvezőtlenül befolyásolja a központi idegrendszert.

3. A metanol (metil-alkohol) faszesz. Idegméreg, vakságot okozhat, és májkárosító hatású. Erősen mérgező, mert a szervezet dehidrogenáz nevű enzim formaldehiddé alakítja, ami pedig komoly sejtméreg. https://hu.wikipedia.org/wiki/Metanol

 

 

 

–  Meginna egy kólát? Rémisztő, mit tesz az üdítő szervezetével:

Ez történik a testével egy doboz kólától

 

********************************************************************************

 

– A mikrohullámú sütő ártalmai:

Mikrózás hatásai

Bővebben:

https://www.natursziget.com/eletmod/20070117mikrohullam

http://eletmodszer.com/hirek/sokkolo-okok-arra-hogy-elhajitsuk-mikrosutonket.html

Az eredeti anyag angol nyelven:

Hidden Hazards of Microwave Cooking

A kételkedőknek:

 

 

********************************************************************************

 

– A sportos életmód segíti a nyirokrendszer

működését.

 

                                                                                                                                    A nyirokerek kompressziója serkenti a nyirokműködést

 

********************************************************************************

 

– Az ártatlan bűnbak:

Ambrosia

 

********************************************************************************

 

– Mozgásszegény életmód:

Az eltunyulás útján